zuivere natuurlijke (plantaardige) oliën, butters en meer
 
 
Was
 
 
Algemene informatie
  
iDEAL



Overschrijven
via bank of giro




   
 

Arganolie

Koud geperst uit niet geroosterde noten!
30 ml = € 5,50
50 ml = € 8,50
100 ml = € 11,50
250 ml = € 24,50
500 ml = € 44,95
   
aan favorieten toevoegen
e-mail deze pagina


Arganolie is een kostbare en schaarse olie. Vanwege haar superieure kwaliteiten is deze olie de laatste jaren sterk in populariteit gestegen.
Als huidolie wordt het beschouwd als een anti-aging serum met uitstekende hydraterende eigenschappen, maar ook als haarolie neemt Arganolie een toppositie in. Het geeft futloos haar glans en veerkracht. De culinaire variant (geroosterd, zie verder) wordt gewaardeerd vanwege de unieke nootachtige smaak en gezondheidsbevorderende eigenschappen. Deze variant zal ook spoedig in onze webshop beschikbaar komen.

Arganolie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en laat geen vettig residu achter.

Twee Soorten
Er zijn grofweg 2 soorten Arganolie. Olie geperst uit de geroosterde argan noten wordt vooral culinair gebruikt, terwijl de olie geperst uit niet-geroosterde noten vooral als cosmetische olie wordt gebruikt.

Zeldzaam
Belangrijk om te weten is dat Arganolie erg zeldzaam is. De Argan boom groeit namelijk alleen in Marokko.

Ecologisch Verantwoord en Fair
Het oogsten en bewerken van de noten gebeurt door de vrouwen van de plaatselijke bevolking. Hierbij gaat niets verloren. Het buitenste pulp (vruchtvlees) van de noten wordt gevoerd aan de geiten, de harde notenschillen worden gebruikt als brandstof om op te koken. Na het persen van de noten blijft, naast de olie, een voedzame "perscake" over die gevoerd wordt aan het vee. Een hoge waardering voor Arganolie werkt door naar meer waardering voor de Argan boom. Dit betekent een betere bescherming voor deze zeldzame bomen en haar omgeving. Het gebied van de argan boom wordt bedreigd door erosie en moet weerstand bieden aan de opkomende Sahara woestijn. De Argan boom speelt een essentiële rol bij het behouden van de natuurlijke balans en voorkomt ontbossing en woestijnvorming.

Belangrijk is ook dat de vrouwen die betrokken zijn bij de oogst en voorbereiding van de noten direct van de productie van Arganolie profiteren. Onze leverancier heeft zich toegewijd om een fair trade beleid te hanteren. Hiermee wordt een achtergestelde groep vrouwen in staat gesteld inkomen te genereren.

Samenstelling
Arganolie bevat meer dan twee maal zoveel vitamine E als olijfolie. Als krachtig anti-oxidant beschermt vitamine E tegen oxidatie en huidveroudering. Arganolie bevat ook squaleen, een anti-oxidant dat ook in talg (sebum) voorkomt en helpt de huid te hydrateren. Arganolie bevat planten sterolen, voornamelijk schottenol en spinasterol. Deze sterolen helpen o.a. het metabolisme van de huid te verbeteren.

Gebruiksvoorbeelden voor ongeroosterde (cosmetische) Arganolie

De huid:
- Appliceer een kleine hoeveelheid op de huid en masseer het in de huid totdat het wordt opgenomen.
- 'S nachts opbrengen voor een intensieve hydratatie
- Als basis voor make-up
- Als vocht-inbrengende aftershave.

Het haar:
- Dagelijkse behandeling: Wrijf een paar druppels uit in de handpalmen. Breng de olie aan op de uiteinden en middendeel van het haar. Laat het een minuut inwerken en breng uw haar in model.
- Diepe behandeling: Breng de olie aan op de hoofdhuid en het haar. Laat het 30 minuten inwerken en was het hierna uit.