zuivere natuurlijke (plantaardige) oliën, butters en meer
 
 
Was
 
 
Algemene informatie
  
iDEAL



Overschrijven
via bank of giro




   
 

Sinaasappelolie

30 ml voor slechts € 3,50!
10 ml = € 2,00
30 ml = € 3,50
50 ml = € 5,00
   
aan favorieten toevoegen
e-mail deze pagina


Sinaasappelolie (Citrus aurantium dulcis) is geel-oranje of donkeroranje, met een zoete en fruitigachtige geur. Wordt veelal gebruikt als massage olie bij o.a. cellulitis.
Werkt verzorgend en kalmerend bij een droge huid. De olie wordt op grote schaal gebruikt als geurstof in zepen, detergenten, cosmetica en parfums. Wordt zeer veel gebruikt door de voedsel- en drankindustrie. Wordt ook gebruikt als grondstof voor de productie van natuurlijk limoneen.



Herkomst

Sinaasappelolie wordt gewonnen door koude persing uit de schillen van de sinaasappel.


Natuurlijke samenstelling

Sinaasappelolie is rijk aan vitamine A, B en C. Meer dan 90 procent monoterpenen, voornamelijk limoneen. De koudgeperste olie bevat ook bergapteen, auraptenol en zuren.


Toepassingen

 - ingrediënt massage olie.
 - als onderdeel van o.a. creme, lotion.


Contra-indicatie

Het gebruik op de huid moet vermeden worden als er gevaar bestaat voor blootsteling aan direct zonlicht.
Etherische oliën kunnen in enkele gevallen allergische reacties veroorzaken.