zuivere natuurlijke (plantaardige) oliën, butters en meer
 
 
Was
 
 
Algemene informatie
  
iDEAL



Overschrijven
via bank of giro




   
 

Lavendelolie

30 ml voor slechts € 7,50!
10 ml = € 3,50
30 ml = € 7,50
50 ml = € 12,00
   
aan favorieten toevoegen
e-mail deze pagina


Lavendel (Lavendula officinalis) komt van nature uit de Middellandse Zeelanden, maar wordt tegenwoordig overal in de wereld gecultiveerd. Lavendelolie wordt gebruikt in farmaceutische, antiseptische zalven en als geurstof. Wordt op grote schaal gebruikt als geurstof in zepen, detergenten, cosmetica en parfums maar vooral in geurwaters en toiletwaters. Toegepast als smaakstof in bijna alle soorten levensmiddelen maar ook in alcoholische dranken en frisdranken. Wordt in het algemeen als de meest veelzijdige etherische olie beschouwd.



Herkomst

Lavendelolie wordt door waterdampdestillatie gewonnen uit de verse bloempjes. De olie wordt voornamelijk geproduceerd in Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland, Australië, Tasmanië, Turkije, Rusland, Bulgarije, Griekenland, enz.


Natuurlijke samenstelling

Linalylacetaat, ocimeen, borneol, pineen, cineol, linalol, geraniol, nerol, coumarine, furfurol.


Toepassingen

 - ingrediënt massage olie.
 - als onderdeel van o.a. creme, lotion, zepen, detergenten, cosmetica, toiletwaters en parfums.
 - huidverzorging.
 - bij vermoeidheid (bad, voetbad).


Contra-indicatie

Etherische oliën kunnen in enkele gevallen allergische reacties veroorzaken.